Lettering Love

Lettering, ännu ett coolt ord på engelska? Yes! Bokstavsdesign som vi kan kalla det handlar inte alls om att kunna skriva snyggt utan om att rita bokstäver. I fredags hade vi en workshop i vår studio.

Jag har i många år älskat att hålla event och vara värdinna för olika saker - i förra studion var det t ex många kreatörer som kom och fick bli inspirerade av föreläsare från hela Sverige (nu är det We Are Laja som ska kontaktas för likande upplevelser - mina otroligt fina vänner Anna och Lovisa som jag skrev om i inlägget om Vårskriket)

Sen tre år tillbaka har vi en helt fantastisk studio, det får bli en egen bloggpost om den med fler bilder härifrån, och vi har plats för många. Vi letar fortfarande efter kreativa (eller framförallt positiva) människor som behöver någonstans att ha sitt kontor, vet du någon så tipsa gärna! Det blev en halv mening. Jag börjar om - vi har en riktigt stor cool studio i ett av de områden i Varberg som expanderar mest - Brukstorget. Här kan vi hålla ännu större workshops och har drömmar om afterwork, workshops för företag med kaffeprovning i pausen, en oas för kreativa människor som behöver sitta bland andra. Men med heltidsjobb som fotograf, tre barn hemma, ett hus och en trädgård så hinner man ju verkligen inte förverkliga alla sina drömmar. Det vi ser nu är att andra kommer med sina idéer till oss - vi kanske inte orkar dra i allt men då kommer andra härliga människor och gör saker hos oss.

Men då i förra veckan kom Sofie- kvinnan som lever på att rita bokstäver - håller workshops för stora byråer och kommer till Varberg för att lära oss detta! Jag hittade henne via instagram för något år sedan då jag själv tänkte att det hade varit kul att lära sig. När vi sedan träffades och vi lärde känna varandra kom det fram att vi är födda samma dag - samma år?! och vi har en gemensam vän i Finland? Vilken otroligt liten värld det är! Coolt.

I slutet av workshopen så kom Lise Hellström förbi som har skrivit en otroligt snygg bok om Lettering. Hon lever också på att rita bokstäver och jag är grymt imponerad av båda de här kvinnorna (eller tjejerna är det väl fortfarande i min ålder hoppas jag!) Tack för att jag får inspireras av er! Ni är alltid välkomna hit! (vet ni förresten av vi säljer de bästa anteckningsböckerna för just Lettering: Nuuna Notebook Både i butiken och på nätet! Ni vet väl att när ni köper något av en liten egenföretagare så dansar denna personen en glad liten dans, bara så ni vet.

Sköt om er!