Lugn och ro

Det började för några veckor sedan när solens strålar letade sig fram genom de kala träden. Vi hade mycket på jobbet och en hel del att klura på.

Då började mitt nya trädgårdsintresse. Tio år i detta huset till sommaren och det är först nu som jag verkligen längtar ut till trädgården (annars har jag mest längtat ut till altanen och en god kopp kaffe, vilket jag fortfarande gör) Men lugnet som infinner sig när jag krattar bort löv och upptäcker vad som finns under ytan, klipper av höga skott och hittar små guldkorn mitt i denna lilla trädgård är så fridfullt.

För en vecka sedan fick min vän vara med om det otroligt tragiska att hennes sambo gick bort, alldeles för ung. Jag och min man Samuel tänkte och bad för hela familjen under helgen och trädgården blev åter igen min oas. Tankarna kunde få komma och gå och lugnet fick infinna sig. Att leva som att varje dag är den sista är svårt och säkert inte ens möjligt men jag önskar att jag varje dag njuter mer, stannar upp, skrattar med min familj och får vara i naturen och hämta kraft.

Vi har tre barn - Konrad som är 11, Mildred som är 9 och Wilfred som fyller 4 år i maj. Det är en intensiv tid där en dag kan innehålla allt från en arg mamma (alltså inte jag!) som sedan får höra av minstingen att hon är dummast i världen, goda kramar från äldste killen som faktiskt inte är så stor alla dagar och mellantjejen som kommer med sina kluriga kommenterar och följer med mamman ut i landet och planterar kryddor.

Idag valde jag att ha med bilder från trädgården tagna för bara en stund sedan- solen hade nästan gått ner och det fanns ytterst lite ljus kvar. Bilderna fick kort skärpedjup 1.4 vilket gör att bara en liten del av bilden är skarp. Då mitt liv inte är bara vackra knoppar så har jag också fotat vår gunga som håller på att falla sönder, en torkvinda från tiden då dessa först kom ut (?) och en liten duplogubbe som hade övervintrat i sandlådan.
Nästa blogginlägg som handlar om mig och vårt liv på landet kommer att visa lite mer av insidan av huset och jag lovar att inte bara visa det som är vackert och perfekt - tror att det behövs i denna perfekta instagramvärld.

Ha en fin kväll.